Bankinfo.be

Effectenrekeningen vergelijken

Hieronder kan je effectenrekeningen vergelijken. Ook wel beleggersrekening genoemd. Zo’n rekening heb je nodig om aandelen te kopen op de beurs. Er zijn verschillende brokers in België om uit te kiezen. We vergelijken waar je op moet letten bij het kiezen van een effectenrekening.  Belangrijke punten zijn de kosten, beschikbare beleggingsproducten, klantenservice (Nederlandstalig? snel?), betrouwbaarheid, veiligheid, gebruiksgemak en beschikbare informatie. Om een effectenrekening bij een broker te openen, klik je door via de knop. 

Logo van Saxo BankBeleggingsproducten: aandelen, ETF’s, obligaties, beleggingsfondsen

Opstartkost: gratis + maandelijkse service fee €3,5 + 0,01% portefeuillewaarde

Tarieven: 0,10 – 0,15% op aandelen

Waar aandelen kopen?

Aandelen koop je bij een erkende broker. De beste brokers in België vergelijken we op deze website. Hierboven zie je een overzicht van de beste brokers in België waar je aandelen kan kopen.

Hoe aandelen kopen?

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om aandelen te kopen. Er zijn verschillende websites en apps bij wie dit mogelijk is, waaronder grote brokers zoals Saxo Bank, Bolero, en DEGIRO.

Het proces om aandelen te kopen bij deze online brokers is meestal hetzelfde: je meldt je aan, voert de benodigde persoonlijke gegevens in en stort geld op je account. Vervolgens zoek je naar het bedrijf waarvan je aandelen wilt kopen en plaats je een kooporder.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk platform verschillende kosten in rekening brengt. Sommige platforms vragen een vast bedrag per transactie, terwijl andere een commissie in rekening brengen op basis van het bedrag dat je investeert. Daarom is het aan te raden om te vergelijken voordat je ergens begint.

Online aandelen kopen kan je de mogelijkheid bieden om te investeren in verschillende bedrijven, industrieën en markten. Zorg er wel voor dat je eerst voldoende onderzoek doet voordat je je geld investeert.

Welke aandelen kopen 2023

2023 is nog geen goed jaar geweest voor de beurzen. De inflatie en de geopolitieke spanningen door de oorlog in Oekraïne zorgen voor economische onzekerheid. Technologie aandelen doen het redelijk goed in 2023. Vooral aandelen van bedrijven die zich toespitsen op artificiële intelligentie.