Uncategorized,

Hoe betrouwbaar is de Cofidis MasterCard?

2
Shares
Cofidis Mastercard betrouwbaar

Hoe wil je jouw online bestellingen betalen? Naast de vertrouwde betalingsmogelijkheden als Mister Cash en Bancontact zie je steeds vaker de mogelijkheid om een bestelling met een kredietkaart te betalen. Nog veel mensen beschikken niet over een credit card terwijl dit juist meer voordelen heeft dan een gewone bankkaart. Zo zijn de meeste aankopen die je via je Mastercard Gold by Cofidis doet automatisch verzekerd. Maar een Cofidis mastercard heeft nog veel meer voordelen. Velen vragen zich af of dit wel betrouwbaar is? Natuurlijk! Wij leggen je graag uit waarom.

Vraag meteen een Cofidis Mastercard aan

Op de website van Cofidis vind je alle voordelen van hun Cofidis Mastercard. Bekijk de informatie op hun website door te klikken op onderstaande link.

LINK HIER

De Cofidis mastercard, niet zomaar een kredietkaart

Cofidis mastercardEen kredietkaart is in feite niks meer dan een bankkaart waar een “lening” aan is gekoppeld. Het grote verschil met een traditionele lening op afbetaling is de flexibiliteit. U betaalt immers enkel rente over het opgenomen bedrag. De limiet is dus niet bepalend voor uw maandtermijn, maar het verschuldigde, openstaande bedrag. De Cofidis mastercard stelt u ook instaat om het rentepercentage vast te stellen, afhankelijk van de overeengekomen limiet.

Als u bijvoorbeeld bij de aanvraag kiest voor een limiet van € 10.000 betaalt u per saldo minder rente over het opgenomen bedrag. Als u dus al bij de aanvraag weet dat u de Cofidis Mastercard slechts sporadisch zult gebruiken, kan het verstandig zijn om een relatief hoge limiet aan te vragen om zodoende in aanmerking te komen voor een lager rentepercentage.

Betrouwbaar lenen

De Cofidis mastercard stellen u als klant in staat om volledige controle te houden over uw uitgaven. In het klantengedeelte van de Cofidis website heeft u altijd een overzicht van de reeds verrichte betalingen en het openstaande saldo. Op die manier weet u exact wat u verschuldigd bent. Via de klantenzone van Cofidis krijgt u tal van andere mogelijkheden om betrouwbaar en veilig te bankieren:

  • Uw lopende contracten raadplegen,
  • Indien nodig uw persoonlijke gegevens wijzigen: geheime code, adres, telefoonnummers, e-mailadres, gezinssituatie
  • Het voor financiering beschikbare saldo raadplegen,
  • Uw lopende verrichtingen raadplegen, evenals uw rekeningoverzichten,
  • Geld aanvragen binnen de limieten van het beschikbare saldo,
  • Een kredietverhoging aanvragen,
  • Een nieuwe kredietaanvraag uitvoeren.

De wettelijke bepalingen: de nulstelling

Ondanks het gegeven dat de Cofidis Creditcard een zeer betrouwbare kaart is zijn er uiteraard aan de wettelijke voorwaarden waar u als klant mee te maken krijgt: de zogenaamde nulstelling. Deze nulstelling heeft betrekking op elke vorm van consumentenkrediet en is dus ook van toepassing op de Cofidis producten zoals de Cofidis  Mastercard en de Mastercard Gold by Cofidis.

De nulstellingsregel houdt in dat u als klant moet zorgen voor opheffing van een negatief saldo binnen de wettelijk voorgeschreven termijn. Hiervoor zijn een maximum aantal periodieke vervaldagen die zijn vastgelegd in de wet. De nulstellingsdatum in uw contract is dus belangrijk. Voor deze datum dient het saldo dus € 0,= te bedragen. Indien hieraan wordt voldaan begint de situatie weer opnieuw en wordt de nulstellingsdatum opnieuw bepaald indien u wederom gebruik maakt van het beschikbare krediet. De wettelijke nulstellingsregeling is niet alleen van toepassing op de creditcard producten, ook de geldreserves Direct Cash en MyLine by Cofidis vallen onder deze wettelijke bepaling.

De procedure om een Cofidis Mastercard of Mastercard Gold by Cofidis aan te vragen

De kredietaanvraag via Cofidis verloopt soepel en eenvoudig. De eerste stap is het maken van een afspraak via de website van Cofidis. Door het invullen van het aanvraagformulier heeft uw adviseur al direct een goed beeld van uw wensen en kan er worden besproken wat in uw eigen situatie haalbaar is. Het maken van een financieel voorstel is en blijft namelijk maatwerk en is dus voor elke klant verschillend. Zo is niet enkel het doel van belang, ook uw inkomen en uw leeftijd kunnen van invloed zijn op de af te spreken kredietlimiet. Mochten er op het moment van het indien van de aanvraag sprake zijn van lopende financiële verplichtingen dan is het mogelijk om deze mee te financieren. Op die manier wordt uw eigen situatie een stuk overzichtelijker en kunt u in veel gevallen volstaan met slechts een maandelijkse aflossing, uw huidige leningen worden dan ondergebracht in een product. Op die manier behoudt u de controle over uw inkomen.

Wilt u op korte termijn profiteren van de voordelen van een Cofidis Mastercard of een Mastercard Gold by Cofidis, neem dan vandaag nog contact op via de website van Cofidis.