Uncategorized,

Dringend geld nodig?

1
Shares

De meeste mensen kennen het wel; je moet iets aanschaffen, maar het geld is er gewoonweg niet. Het kan zijn dat dit iets is wat je graag wilt hebben, maar het kan ook om noodzakelijke dingen gaan. In dat laatste geval heb je dan dringend geld nodig, waarbij geld lenen een goede uitkomst kan bieden. Iedereen weet dat geld lenen niet zonder kosten en risico’s is, echter als je dit op een verstandige wijze doet, valt het allemaal hard mee.

Verstandig geld lenen

Als je dringend geld nodig hebt, is het erg verstandig te kijken of geld lenen voor jou de juiste uitkomst biedt. Een lening moet je ook weer terugbetalen, vaak met rente en binnen een bepaalde termijn. Dit moet wel bij jouw huidige situatie passen, anders kom je van de regen in de drup. Je kunt nog zo dringend geld nodig hebben, als je de lening niet kunt terugbetalen, ben je niets opgeschoten. Voor je geld gaat lenen, is het daarom verstandig te kijken wat je opties zijn. Een lening hoort namelijk bij je vaste lasten, die hierdoor dus vergroot worden. Kun je maandelijks een extra bedrag missen om je lening terug te betalen? Past dit binnen het inkomen wat je ontvangt? Zo ja, dan is geld lenen waarschijnlijk geen groot probleem. Als je echter maandelijks geen geld kunt missen om je lening terug te betalen, dan moet je misschien op zoek gaan naar andere opties. Bij geld lenen is het van groot belang dat je dit verantwoord doet, ook al heb je zeer dringend geld nodig.

Soorten leningen

Als je dringend geld nodig hebt, zijn er verschillende manieren waarop je geld kunt lenen. Als eerste zijn er twee soorten leningen:

  • Doorlopend krediet
  • Persoonlijke lening

Het voordeel van deze eerst is dat er geen einddatum aan deze manier van lenen zit en je enkel rente hoeft te betalen over het deel wat je daadwerkelijk hebt opgenomen. Daarbij kun je steeds weer het bedrag opnemen wat je reeds hebt terugbetaald. Hierdoor is het een stuk makkelijker om geld te lenen, echter zorgt dit er ook voor dat goed moet weten wat je doet. Daarbij kan de rente variëren, waardoor het bedrag wat je per maand betaald, ook kan verschillen. Bij een persoonlijke lening weet je waar je aan toe bent. Je betaalt een vast bedrag per maand en deze lening moet binnen een bepaalde tijd zijn afgelost. Dit is ideaal als je slechts eenmalig dringend geld nodig hebt en weet hoeveel je moet uitgeven. Weet je de kosten van je noodzaak niet precies, dan kan een doorlopend krediet uitkomst bieden.

Geld lenen met of zonder bank

Geld lenen kan op verschillende plekken. De meest bekende manier is gewoon bij een bank. Hier kun je tevens goed overleggen welke situatie op jou van toepassing is en hoe je het beste kunt gaan lenen. Wil je liever niet lenen bij een bank, dan kun je via internet ook een aantal kredietverstrekkers vinden die jou helpen als je dringend geld nodig hebt, zonder dat hier een bank aan te pas komt. Let hierbij echter ook goed op je persoonlijke situatie en denk niet te licht over het lenen van geld.