Uncategorized,

Geld lenen zonder inkomen

0
Shares

Iedereen heeft geld nodig, maar als je geen inkomen hebt, is het extra vervelend als je een onverwachte, grote uitgave moet doen. Om dit toch te kunnen bekostigen ben je bijna genoodzaakt om te gaan lenen, maar zonder inkomen ben je vaak aangewezen op de goede gunsten van familie en vrienden. Het kan echter erg vervelend zijn om (alweer) bij hen te moeten aankloppen en het kan zelfs zo zijn dat je überhaupt niemand hebt die je met je financiële situatie kan helpen. Een normale kredietverstrekker wil eerst zekerheid dat die het geld ook weer terug zal zien, voor die geld aan je zal lenen, maar er zijn ook aanbieders van leningen die ongeacht je inkomen, jou op weg kunnen helpen met een lening.

Geld lenen van familie of vrienden

Als je geldt wilt lenen zonder inkomen te hebben, is het toch verstandig om eerst te kijken naar familie en vrienden om je heen. Vaak hoef je bij hen geen rente te betalen en over het algemeen  hebben zij begrip voor de situatie waar je in zit. Zorg er echter wel voor dat je de afspraken goed op papier hebt en wacht niet te lang met overleggen wanneer je ziet dat je niet aan de afspraken kunt voldoen. Het zijn wel de mensen waar je nog lange tijd mee door moet en die het beste met jou voor hebben. Als familie of vrienden echter geen optie is, dan kun je verder kijken naar andere manieren.

De sociale bank

Geld lenen zonder inkomen, of met een zeer laag inkomen wordt mogelijk gemaakt door de sociale bank; een kredietbank van de plaatselijke gemeente. Niet iedere gemeente heeft een sociale bank, maar vaak zijn genoeg overkoepelende sociale banken te vinden die jou wel kunnen helpen. Bij deze kredietbanken mag je geld lenen voor de hoognodige zaken die je moet hebben. Een lening om luxe spullen aan te schaffen, is dus niet mogelijk. De lening is zeer goed af te lossen bij deze instantie omdat deze gericht is op mensen die weinig tot geen inkomen hebben. Als je inkomen niet meer dan 130 procent van het minimumloon bedraagt, ben je hier welkom om geld te lenen.

Geld lenen met een onderpand

Als je geen inkomen hebt, maar wel spullen in je huis hebt staan, kun je terecht bij de Stadsbank van lening. Ook dit is een onderdeel van de gemeente, waar je geld kunt lenen in ruil voor een onderpand. Als je het concept van de vroegere pandjeshuizen kent, die overigens nu weer meer en meer terug komen, dan is het concept van de Stadsbank van lening je ook niet onbekend. Om geld te mogen lenen, geef je een onderpand ter waarde van het geld wat je wilt lenen. Vervolgens spreek je een termijn af, waarin het geld moet worden terugbetaald. Ben je op tijd met het terugbetalen, dan krijg je het onderpand terug. Lukt het je echter niet de lening binnen de gestelde tijd terug te geven, dan wordt het onderpand van hen en mogen zij dit verkopen. Op die manier kun je dus ook geld lenen zonder inkomen, omdat de bank sowieso geen geld verliest door het onderpand wat jij geeft.