Geld lenen,

Geld lenen voor een vakantie reis? Waar kan je terecht?

0
Shares
Lenen voor Vakantie

Een lening afsluiten doet nagenoeg iedereen. Zo is het vaak verstandig om te lenen voor een nieuw huis, een verbouwing of een nieuwe auto. Vaak sta je er echter niet bij stil dat je ook voor je vakantie een lening kunt afsluiten. Héél vaak zelfs tegen zeer aantrekkelijke tarieven en soepele voorwaarden.

Nu zal je niet meteen geld lenen voor een verblijf op de camping. Want een dergelijke vakantie is immers relatief goedkoop. Wil je echter een verre reis maken, naar Afrika bijvoorbeeld of Azië, dan kan het zinvol zijn om deze te laten financieren door middel van een vakantielening. Of ook wie naar zijn of haar droombestemming op huwelijksreis wenst te gaan kan bij verschillende aanbieders terecht voor een reislening. Op die manier komt die lang gekoesterde wens sneller binnen handbereik en kan je tegen een relatief laag maandbedrag eindelijk die droomvakantie maken die je eigenlijk al lang hebt verdiend.

Geld lenen voor je vakantie: Welke aanbieders?

Een vakantielening is in feite niks anders dan een lening op afbetaling. In veel gevallen zal je zelden de volledige vakantie willen financieren en dus is er slechts een beperkte lening nodig voor het ontbrekende gedeelte. Bekijk en vergelijk hier meteen bij welke aanbidders je zoal terecht kunt.

AANBIEDERS HIER

Door het aangaan van een lening voor een vakantie, bijvoorbeeld via Auxifina, blijven de financiële lasten beperkt. In de meeste gevallen is er sprake van een minimale aflossingstermijn van 6 maanden. Een concreet voorbeeld: Een lening van € 1.000 met een looptijd van 1 jaar zal met de huidige rentestand ongeveer € 86 per maand kosten. De totaalprijs bedraagt per saldo dan slechts 1.030 euro om je droomvakantie werkelijkheid te laten worden.

Een reislening voor een verre reis of huwelijksreis

Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan een vakantie naar een verre bestemming een behoorlijke aanslag op je budget betekenen. Niet zelden betekent een verre reis vaak ook dat je geruime tijd zal moeten sparen om die reis te maken. Met name als je met je gezin op reis wilt gaan loop je vaak tegen behoorlijk hoge kosten aan.

Het is namelijk niet alleen het verblijf dat de reis duur maakt. Ook de activiteiten zoals excursies kunnen een behoorlijke kostenpost vormen. Je wilt immers ook wat van het land kunnen zien. Met een gefinancierde vakantie, bijvoorbeeld naar Kenia, wordt een ballontocht over de Maasai Mara een stuk bereikbaarder. Het maakt je vakantie in elk geval een stuk gedenkwaardiger.

Slim lenen en versneld aflossen

In de meeste gevallen ben je zelf geheel vrij om in te vullen hoe je de financiering van je vakantie wenst terug te betalen. Het kan verleidelijk zijn om dit zo snel mogelijk te doen door akkoord te gaan met hoge maandtermijnen, verstandiger is echter om te kiezen voor lage maandbedragen zodat je zelf de snelheid van het aflossen kan bepalen. In veel gevallen kan je de rente vrij versneld aflossen waardoor je volledige de controle houdt over je beschikbare budget. Het voordeel is tweeledig:

  • Vrijheid om door extra aflossingen de looptijd in te korten
  • Lage maandtermijnen stellen je in staat om tegenslagen op financieel gebied op te vangen.

Lening op afbetaling voor je vakantieplannen

Uiteraard kan je voor een vakantielening terecht bij je huisbankier. Het is echter verstandiger om aanbieding van verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Zo zal je er snel achter komen dat een lening van je eigen bank in veel gevallen duurder is dan een lening van gespecialiseerde bedrijven als Auxifina, Cofidis, Cetelem, … Omdat deze bedrijven gespecialiseerd zijn in het verstrekken van leningen voor diverse doeleinden is de kans groot dat je veel voordeliger uit bent. Dat betekent in de meeste gevallen niet alleen een lagere maandlast, maar ook voorwaarden die veel gunstiger uitpakken.

Slim lenen met garantie

De meeste geldverstrekkers stellen u niet alleen in staat te geniet van een welverdiende lange vakantie door een op maat gemaakte vakantielening. In veel gevallen kan de gelverstrekker u ook een verzekering aanbieding die u beschermt tegen de financiële gevolgen van onvoorziene omstandigheden. Zo kan de afbetaling van uw maandtermijn gegarandeerd worden bij veel voorkomende situaties. Denk bijvoorbeeld aan jobverlies of volledige (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid.

In de meeste gevallen beperkt de garantie zich niet tot die twee situaties. In ernstigere gevallen kan uw volledige verplichting worden overgenomen: Totaal verlies van autonomie of overlijden.

Op die manier beperkt u de kans dat uw partner en/of familieleden worden geconfronteerd met onverwachte lasten als u die, door omstandigheden, niet meer kunt opbrengen. Informeer vandaag nog bij een gespecialiseerde krediet bemiddelaar zoals Auxifina, Cofidis of Cetelem voor een vakantielening die is afgestemd op uw behoefte en mogelijkheden.