Bankinfo.be

Persoonlijke lening

In onderstaande tabel kan je eenvoudig persoonlijke leningen vergelijken. We tonen de gegevens van een voorbeeldsituatie waar €5000 geleend wordt met een terugbetalingstermijn van 36 maanden. We vergelijken het te betalen maandbedraghet jaarlijks kostenpercentage (JKP) en de totaal af te lossen interest. Om nog meer details over de persoonlijke lening te weten te komen, klik je door via de knop. Bij de bank kan je je persoonlijke lening aanvragen.

Geld van een persoonlijke lening om een auto te kopen
MaandbedragJaarlijks kostenpercentage (JKP)Totale interest
Logo van Mozzeno€1547,00%€540Meer info
€1567,99%€617Meer info
€16913,90%€1072Meer info

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een financiële optie die individuen de mogelijkheid geeft om flexibel geld te kunnen lenen voor verschillende doelen. Een persoonlijke lening kan een uitkomst bieden bij verschillende situaties: bijvoorbeeld wanneer je je huis wilt renoveren, een droomvakantie wilt maken of onverwachte kosten moet dekken.

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening leen je een vast bedrag van een financiële instelling, zoals een bank of kredietverstrekker. Je leent het bedrag, bijvoorbeeld €5000, tegen een vastgestelde rente, bijvoorbeeld 7%, en je betaalt het in termijnen terug in de loop van een vooraf bepaalde periode. Bijvoorbeeld 36 maanden. Dit wordt de looptijd genoemd. Het aflossen gebeurt meestal via gelijke maandelijkse betalingen. Dit is de aflossing inclusief de rente. Vooraleer je een persoonlijke lening aanvraagt, is het belangrijk om de looptijd, rente en kosten te begrijpen. Na het aanvragen van een persoonlijke lening moet de financiële instelling bepalen of het krediet je verstrekt wordt.

Stapeltjes euromunten van een persoonlijke lening

Veelgestelde vragen over een persoonlijke lening

Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over een persoonlijke lening.

Kan iedereen een persoonlijke lening aanvragen?

Ja, in principe kan iedereen met een stabiel inkomen en een goede kredietgeschiedenis een persoonlijke lening aanvragen. Potentiële leners worden beoordeeld op hun kredietwaardigheid voordat de lening wordt goedgekeurd.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Het leenbedrag varieert afhankelijk van de geldverstrekker, je inkomen en je kredietgeschiedenis. Het is belangrijk om alleen te lenen wat je op een leefbare manier kunt terugbetalen.

Waarvoor kan ik een persoonlijke lening gebruiken?

De doeleinden waarvoor een persoonlijke lening gebruikt kan worden zijn divers. Dat kan bijvoorbeeld zijn: het renoveren van een woning, een reis maken, het consolideren van schulden, het financieren van een huwelijk, medische kosten, en meer. De bestemming hangt af van jouw behoeften en financiële situatie.

Hoe lang duurt het goedkeuringsproces?

Het goedkeuringsproces voor een persoonlijke lening kan variëren, maar online leningaanvragen kunnen vaak al binnen enkele dagen verwerkt zijn. Waardoor je niet lang moet wachten op een antwoord.

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet?

Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en vaste maandelijkse betalingen, terwijl een doorlopend krediet flexibeler is qua opname en aflossing.

Welke risico's zijn er verbonden aan een persoonlijke lening?

Het niet tijdig aflossen van een persoonlijke lening kan leiden tot extra kosten en negatieve invloed op je kredietwaardigheid.

Kan ik vervroegd aflossen?

Ja, veel leningverstrekkers staan vervroegde aflossingen toe, maar er kunnen kosten aan verbonden zijn.

Wat zijn de gevolgen van een laattijdige betaling?

Laattijdige betalingen kunnen resulteren in boetes, extra rentekosten en een verslechtering van je kredietgeschiedenis.

Hoe beïnvloedt een persoonlijke lening mijn kredietscore?

Het hebben van een persoonlijke lening kan je kredietscore beïnvloeden, zowel positief als negatief, afhankelijk van hoe je de lening beheert.

Is de rente fiscaal aftrekbaar bij een persoonlijke lening?

In de meeste gevallen is de rente op een persoonlijke lening niet fiscaal aftrekbaar, tenzij de lening wordt gebruikt voor specifieke doeleinden zoals het energiezuiniger maken van een woning.

Vergelijk nog financiële producten op Bankinfo.be